8 DE MARÇ



Aquesta setmana ha tingut lloc a Castelló de Rugat la 34 edició de la Setmana de la Dona, en conmemoració al dia de la dona treballadora.  Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seua participació i igualtat amb l'home i és celebra el 8 de març ja que aquest dia de 1857 un grup de dones treballadores a una fàbrica tèxtil van ser les cremades al seu lloc de treball per aturar-se a Nova York en protestar per les seues condicións laborals precàries.
La desigualtat entre homes i dones és un fet evident en la nostra actualitat, som víctimes d'una societat que diferència les tasques d'homes amb les tasques de dones, víctimes d'una bretxa salarial que ens qualifica com a inferiors, víctimes d'una ideologia que ens fa creure que les feines de casa són per a les dones i víctimes d'actituds masclistes que ens persegueixen dia rere dia.
Per aquestes raons, i moltes altres més, l'ajuntament de Castelló de Rugat ha organitzat durant aquesta setmana diferents actes, en els quals la dona tenia el paper principal, el qual ens han llevat durant molts anys.

El dilluns 5 de març, es va inaugurar la setmana amb l'audiovisual “Castellonenques, les seues vivències”. Seguidament, el dimarts es va organitzar una xarrada sobre la influència de la dieta en les malalties oncològiques. El dimecres, es va projectar la pel.lícula “La estación de las mujeres” en la qual unes dones indies s'atreveixen a oposar-se als homes i a unes tradicions que les esclavitzen. El dia 8, es va fer un teatre feminista anomenat “La lluna cega”, a més a més, es va fer una concentració a la qual assistiren nombroses dones del poble per suportar els objectius pels quals lluitem les dones. El divendres 9 es va celebrar un sopar de la dona en el qual podien acudir totes les dones que volgueren. I finalment, el proper dijous 15 a les 16:00 tindrà lloc un taller d'autodefensa femenina, a càrrec de “Formigues liles”.

Castelló de Rugat ha sigut un dels tants municipis que han organitzat actes aquesta setmana, amb l'objectiu de fer visible el paper de la dona. És evident que hem avançat molt respecte als nostres avantpassats, però encara ens queda lluitar molt per mostrar el paper que realment fem les dones dia rere dia, i perquè finalment puguem viure en un món on les dones i els homes juguem un mateix paper a la societat.

                                                                                                      Isabel Bertó 2n BAT

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica