dimarts, 6 de febrer de 2018

ENS APROPEM A L’ART ACTUAL

L’exposició de la Fundació Bancaixa “Valdés, Una visió personal” va ser l’excusa perquè els alumnes de segon de batxillerat d’Història de l’Art visitaren València, en aquesta ocasió per veure art contemporani.
L’assignatura ens obliga a fer un repàs des de l’art clàssic fins el contemporani, així que aprofitem quan hi ha una proposta interessant a València per llançar-nos a experimentar l’art en primera persona, en directe. Quina millor forma de conèixer-lo i d’estimar-lo?.
L’exposició de Valdés és una retrospectiva de la trajectòria en solitari d’aquest artista que va formar part del imprescindible Equip Crònica, i que abraça dels anys 80 fins l’actualitat. Les obres corresponen a col·leccions particulars i fons de la pròpia fundació, són obres de diferents disciplines com són la pintura, escultura o arts decoratives. Els alumnes van poder gaudir d’una visita guiada molt interessant i després van fer un taller per aplicar les tècniques del propi artista, una experiència que els va encantar.
En acabar, vam fer un passeig pel centre històric de la ciutat, fins a l’IVAM, allí vam poder continuar gaudint d’escultura i pintura. Per una banda, ens van centrar en l’obra de Julio Gonzàlez, per tal que els alumnes pogueren apreciar el gir que l’escultura ha experimentat al segle XX i que trenquen amb la representació clàssica que estem veien a classe.  Per altra, vam gaudir de la pintura abstracta amb “ l’Eclosió de l’abstracció”, que ens va permetre apropar-nos a les diferents pràctiques artístiques de caràcter abstracte desenvolupades a partir de la postguerra.

El contacte amb l’art fa que els alumnes comencen a comprendre que l’art s’ha d’entendre en el seu context i que és una forma d’expressió que reivindica la subjectivitat i la individualitat, i que quan més saps i veus, més t’agrada. 

L'alumnat de 2n de Batxillerat d'Història de l'art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada