XARRADA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


El passat divendres 22 de setembre, va tindre lloc una xerrada-col·loqui contra la violència de gènere a l’auditori de Castelló de Rugat titulada “La violència sobre les dones que no cessa”, va estar organitzada per l’ Institut d’Estudis de La Vall d’Albaida”.
Primer va començar a presentar a les convidades, Llum Quiñonero i Coto Talens, una representant de les dones progressistes de Castelló de Rugat, Pilar Chàfer. Llum, és presidenta de la Comissió d’Igualtat a les Corts i Coto és psicòloga i experta en violència de gènere.
Llum parlà sobre els progressos que han hagut durant els anys respecte aquest tema, les lleis que s’han aplicat i tot el que queda per fer, però des de la perspectiva política. En canvi, Coto Talens va explicar la dolorosa situació que viuen les dones que sofreixen violència de gènere i com les ajuden a superar-ho. Però també explicà que no només cal aplicar lleis, sinó conscienciar a la societat i sobretot als joves, ja que pensaven que aquests casos passaven en gent més gran i que els adolescents eren més moderns, respectuosos... però cada vegada són més joves les víctimes de la violència de gènere, per això cal educar amb igualtat des de ben menuts, a les escoles i també a casa.
Al final de la xerrada, van deixar un temps perquè el públic fera preguntes i exposara les seues experiències, els seus punts de vista sobre aquest tema i el que cal fer per acabar amb el problema del masclisme i la violència de gènere.

Ainoa Fayos 4t B


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica